Overslaan naar content

Waar begin je als starter op de arbeidsmarkt?

Er wordt veel van je gevraagd als starter. Een junior functie waar je wel 5 jaar werkervaring en 4 diploma’s voor nodig hebt. Zo werkt het niet!

Als starter ben je zelf ook nog op zoek: Wat voor soort bedrijf past bij je? Welk werk vind je leuk? En waar wil je naartoe groeien? 

Bij Masters bieden we je de kans om het anders te doen. Niet solliciteren, eerst ontdekken!

Zet jezelf op de eerste plaats: wat past bij jou?

Hoeveel weet je nou echt van een bedrijf na 1 of 2 sollicitatiegesprekken? Is er een duidelijk plan voor je loopbaan of moet je alles maar uitzoeken? Moet je zomaar solliciteren en maar hopen dat je op de juiste plek terechtkomt? 

Stippel je loopbaan uit. 

Doe onze loopbaan test om te ontdekken wat voor soort bedrijf bij je past. Of ga voor de real deal en plan een gesprek in met een van onze Loopbaan-experts. Met die expert ga jij aan de slag en bekijk je wat voor jou de beste stappen zijn om jouw loopbaan mee te starten. 

Even in beeld?

Dit is een hoop tekst! Heb je het liever even visueel? Bekijk de infographic dan even. Daarin zie je de stappen die jij nodig hebt om bijvoorbeeld Business Controller te worden. 

Duidelijkheid: snel groeien in salaris en functie

Je gaat ergens werken. Je doet je stinkende best. Maar je weet eigenlijk niet waar je aan toe bent? Veel starters werken jaren keihard en hopen op groei.

Wij vinden dit onduidelijk. Daarom werken wij met tastbare doelen: als jij bepaalde ervaring opdoet, opleidingen en trainingen volgt: dan groei je!

Toen Andy vier jaar geleden besloot dat hij in de financiële detachering wilde werken stelde hij een top-3 van bedrijven samen. Masters was zijn eerste gesprek. Bij de andere twee is hij uiteindelijk niet meer langsgeweest.

Andy stapte in de detachering omdat hij uitdaging mistte. Na drie jaar bij hetzelfde bedrijf zat hij vast. De welbekende sleur.

‘Ik vind het finance vak en cijfers heel leuk. Maar repeterende werkzaamheden houd ik niet lang vol. Ik had bij die baan een handleiding geschreven en in principe was de uitdaging er toen wel af.’

‘In de detachering weet je nooit waar je terecht komt. Je komt om een probleem op te lossen. Je doet steeds weer nieuwe indrukken op. Ik heb gemerkt, dat als ik ergens te lang werk, mijn focus minder wordt. Daar moet ik dus rekening mee houden.’

Andy Kamans Ervaring van een beginnende financial

Gesprek met een loopbaan-expert

In een gesprek met Patrick en Pleun mag het echt even een uur lang over jou gaan. Wat wil je bereiken? Wat zoek je in een opdrachtgever? En hoe denk je over je werk-prive-balans?

Na het gesprek heb je een beter beeld van wat bij je past op werkgebied. 'Volgens je voorgangers is het een echte aanrader'.

Doe de Loopbaantest

Aan de hand van een aantal vragen kom je erachter wat voor bedrijf bij je past, welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn en uiteindelijk kan je de uitslag gebruiken om te bepalen bij wat voor bedrijf je past!

We snappen dat een sessie inplannen met een Loopbaan-expert voor nu als een grote stap voelt, daarom hebben we deze test in het leven geroepen. In 5 minuten ontdek je meer over je werkende zelf, veilig achter je eigen computer of telefoon!

Handig om te weten

Waarom doen jullie dit?

Wij geloven nog steeds in solliciteren, maar we zien ook dat de nieuwe generatie andere behoeftes heeft. Dat deze generatie eerst goed wil uitzoeken welke vervolgstap past. Wij zien dat er in de huidige markt nauwelijks ruimte is voor oriëntatie, dus wij willen daarbij helpen!

Is het loopbaan-gesprek niet een stiekeme sollicitatie?

Dat zou wel heel slinks zijn! Maar nee, het gaat vooral om jou in dit gesprek. We geven je handvaten en de ruimte om te ontdekken wat bij je past. Uiteraard vertellen wij ook over onze manier van werken: mocht dit helemaal bij je passen. Dan is de keuze aan jou om er een sollicitatie van te maken ;)