Overslaan naar content

Strategisch problemen oplossen

Alle opdrachten hebben één gemene deler: er is een hr-probleem. En jij bent nodig om dat op te lossen. Denk aan een cultuurverandering doorvoeren, orde scheppen in een chaotische reorganisatie of het professionaliseren van een scale up.

Als HR Consultant weet jij precies hoe je brandjes blust en hoe je opdrachtgevers véél beter achterlaat, dan hoe je ze in eerste instantie aantrof.

De opdrachten

Je komt steeds in een nieuwe situatie terecht. Maar jij als HR Consultant herkent patronen en weet voor elke situatie een gepaste oplossing te bedenken. Om je een beeld te geven, zie je hieronder een aantal praktijkvoorbeelden.

HR-afdeling heeft een negatief imago door 'eilandjes'

Bij het bedrijf waar Gerwin binnenkwam was er een professionaliteitsslag nodig op de hr-afdeling. De medewerkers hadden hun eigen werk, maar wisten niet van elkaar waar de ander mee bezig was. Dat gaf de afdeling hr een negatief imago in de organisatie. 

Het begeleiden van een fusie

Jolene kwam binnen bij een bedrijf dat aan de vooravond stond van een fusie. Het plan lag er deels en moest verder worden vormgegeven en uitgevoerd worden, ook moesten er nog een aantal belangrijke besluiten genomen worden over het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden. De HR manager had enkele maanden voor de fusie de organisatie verlaten en dus lag er voor Jolene een uitdagende klus.

Het ontwikkelen van een nieuw functiehuis

Selwyn’s opdracht was het ontwikkelen van een nieuw functiehuis. Het bestaande was verouderd. Hij heeft het bedrijf snel weten te doorgronden, analyseerde alle functies, stelde nieuwe profielen op en legde zo een goede basis van waarop zijn opdrachtgever verder kon bouwen.

Wie ben jij?

Om te werken als HR Consultant heb je bepaalde eigenschappen nodig. Flexibiliteit en het vermogen je snel aan te kunnen passen zijn bijvoorbeeld erg belangrijk.

Sterke communicatieve vaardigheden zijn een must in de HR en je moet beschikken over een flink portie doorzettingsvermogen.

Dit zeggen onze HR Consultants over het werk

Ervaringen van onze Masters om jou te overtuigen ;)

 • Consultancy past goed bij me. Ik zoek continu nieuwe uitdagingen, want zo blijf ik mijzelf ontwikkelen. Het is zo mooi om telkens in een andere organisatie en cultuur binnen te stappen, met je expertise bij te kunnen dragen en een project af te ronden zodat ik iets moois kan doorgeven aan mijn opvolger.

  Jolene Ganga

  Interim HR

 • Ik word het gelukkigst van een opdracht met een kop en een staart. Ik wil binnenkomen bij een bedrijf. Bij wijze van spreken een probleem oplossen en dan weer overdragen.

  Selwyn Kuipers

  Interim HR

 • Je neemt van elke opdracht belangrijke dingen mee naar de volgende. Dan bedoel ik niet dat je iets kunt copy-pasten. Want elk bedrijf is natuurlijk anders. Maar als iets bij een vorige opdracht goed werkte, kun je dat als inspiratie gebruiken en het op maat toepassen bij een volgend bedrijf. 

  Robin Smink

  Interim HR

 • Als hr-consultant is het belangrijk dat je dingen aanvoelt, dat je je snel aan kunt passen. Is een bedrijf heel formeel, juist informeel, bureaucratisch? Er is geen tijd voor een lang inwerktraject. Maar dat is juist wat ik er zo leuk aan vind. Ik ben snel op mijn gemak. Ik wil daar steeds beter in worden.

  Evelien Meester

  Interim HR

Dit doen wij voor jou

Alles in het teken van jouw loopbaan.

Investeren in jouw ontwikkeling

Je krijgt een eigen Field Manager. Jouw eigen Field Manager zorgt er niet alleen voor dat jij je werk goed kunt doen, jullie stippelen ook samen jouw loopbaan uit. Hij of zij is jouw steun, toeverlaat én vraagbaak.

Je krijgt je eigen opleidingsbudget

En natuurlijk alle mogelijkheden tot het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen via onze eigen Masters Academy. 

Wij zorgen voor de mooiste opdrachten

We sturen je natuurlijk niet zomaar naar een opdrachtgever. We kijken of er een match is en of de werkzaamheden aansluiten bij jouw ambities. Onze salesafdeling werkt hard om de mooiste bedrijven aan ons te binden. 

Wij zorgen dat je contact houdt met je collega Masters

Dat vinden we heel belangrijk. Zo organiseren we onder andere events met inspirerende sprekers, feesten en natuurlijk vrijmibo’s! Het begint allemaal bij de onboarding. Want een goed begin, is het halve werk.

Overtuigd?

Solliciteer vandaag nog als HR Consultant!

HR Consultant
Op locatie
€ 4.750 - € 6.000 per maand